NGVU
NGVU
j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Search

O NGVU

Nova galerija vizuelnih umetnosti ima za cilj predstavljanje, dokumentovanje i promociju savremene vizuelne umetnosti umetnica iz zemlje i regiona. Čak i sa potpisom ženskog autorstva, fokus svake naše izložbe i ukupnog programa je pažnja koja se pridaje profesionalnim standardima izložbe i produkcije rada i najvišem nivou umetničke vrednosti dela. Iako prvenstveno posvećena umetnicama, galerija daje vidljivost i umetničkim delima muških umetnika.
NGVU je zamišljeno kao društveno mesto koje olakšava kontemplaciju i razmenu između različitih protagonista, obraćajući se publici kroz razrađen obrazovni program, predavanja, radionice i seminare. Naš program boravka umetnika pruža smeštajni prostor i radni studio na istom mestu. Naš radni studio je takođe otvoren za zainteresovane umetnike putem godišnjeg Javnog poziva za radni studio.

O nama

Posvećenost umetničkim delima umetnica

NGVU nema za cilj samo poboljšanje položaja umetnica u postojećoj (patrijarhalnoj) društvenoj strukturi, već uticati na njenu promenu. Ne prilagođavamo se dominantnom sistemu; naša namera je uticaj na ograničavajuće parametre tog postojećeg sistema vizuelnih umetnosti. I nameravamo da taj uticaj učinimo brigom za umetnike, naše saradnike, javnost, pažnjom i oživljavanjem dostojanstva za rad u umetnosti uopšte.

Galerija

Preispitivanje društvenog konstrukta i imanentnog rodnog iskustva

Kao galeristi, producenti, kustosi i posrednici, smatramo da je naša odgovornost da izlažemo, prezentujemo, istražujemo i promovišemo dela savremenih umetnica, da razgovaramo o ovim temama i da utičemo na promenu ograničavajućih parametara postojećeg sistema vizuelnih umetnosti.